Kokios sultys labiausiai tinka stiprinti imunitetą? Pasibaigus vasaros atostogoms, ikimokyklinio amžiaus vaikai grįžta į darželius, moksleiviai ima lankyti mokyklas, suaugusieji įsilieja į bendradarbių kolektyvus. Vėstant orams ne iš karto suspėjama pasirūpinti šiltesniais drabužiais, o ir vyraujant permainingiems orams sunku pasirinkti tinkamiausią aprangą. Žmonių susibūrimai, vėstantys drėgni orai, netinkama apranga sudaro palankią aplinką veistis ligas sukeliančioms bakterijoms bei virusams.
Taigi, sugrįžę į kolektyvus vaikai ir suaugusieji ima dažniau sirgti. Padažnėjusių sirgimų priežastimi laikomas susilpnėjęs organizmo imunitetas. Tad, siekiant išvengti ligų, būtina stiprinti imunitetą ir tai derėtų daryti ištisus metus. Pavasaris ir vasara palankiausias metas tuo užsiimti, mat esama gausaus pasirinkimo įvairių vaisių bei daržovių. Na, o jeigu nepavyksta suvartoti rekomenduojamo vaisių bei daržovių kiekio, patariama gerti namuose spaustų šviežių vaisių bei daržovių sulčių.
Kokios sultys gali padėti stiprinti imunitetą?
- Ne visos sultys yra rekomenduotinos. Prekybos centruose siūlomos sultys nelaikomos naudingomis ir palankiomis žmogaus sveikatai. Sveikesnė jų alternatyva yra lėtaeige sulčiaspaude šviežiai namuose spaustos įvairių vaisių, uogų bei daržovių sultys. Lėtaeigės sulčiaspaudės kaina priklauso nuo modelio, prietaiso galingumo, papildomų funkcijų bei kitų faktorių.
- Laikoma, kad žmogaus imuniteto formavimuisi be kitų elementų labai svarbus yra vitaminas C. Jo šaltiniais laikomi vaisiai ir daržovės. Vitamino C gausiai randama citrusiniuose vaisiose, Taigi, stiklinė šviežiai spaustų sulčių kasdien gali padėti apsisaugoti nuo peršalimo ligų. Net ir susirgus porcija įvairių citrusinių vaisių sulčių gali padėti greičiau pasveikti ar atgauti jėgas po ligos.
- Kol dar neprasidėjęs citrusinių vaisių sezonas, mūsų soduose vaismedžių šakos linksta nuo obuolių. Tai labai naudingas vaisius. Nemažiau naudingos ir obuolių sultys, kuriose gausu vitamino C ir kitų imuniteto stiprinimui naudingų medžiagų.
- Daržovių sultyse taip pat gausu vitamino C. Daugiausia jo randama kopūstuose, raudonosiose paprikose, kaliaropėse. Kad tokių daržovių sulčių skonis būtų malonesnis, rekomenduojama jas maišyti su morkų ar mėgstamų vaisių, uogų sultimis.
Šviežiai spaustos sultys gali padėti sustiprinti organizmo imunitetą, apsisaugoti nuo ligų, išvengti įvairių negalavimų.