Valentino dienai – vitražiniai sausainiai

sausainiai

Bus dar įdomiau, jei sausainius perversite virvute

Sveikos mamos, siunčiu receptą Širdelių dienai, kaip mano vyresnėlė sako.

Vitražiniai sausainiai
Reikės:
120 g sviesto
250 g miltų
80 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
cukraus pudros pabarstyti
saujos karamelinių saldainių dar kitaip vadinamų „bambonkių“. Gražiausiai atrodo žalios spalvos (mėtiniai)  arba raudonos. Tinka patys paprasčiausi, pigiausi, „tarybiniai“.

sausainių formelių, didesnių ir mažesnių, kad mažesnės tilptų į didesnių vidų.

Gaminame

Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais arba sutarkuokite stambia tarka ir suvelkite pirštais su miltais. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį (prieš tai kiaušinį lengvai suplakite šakute su žiupsneliu druskos), greitai suminkykite vientisą tešlos kamuolį ir valandai paliktite ilsėtis šaldytuve.

Kol tešla poilsiauja, galite pasiruošti saldainius: juos reikia susmulkinti, puiku, jei yra namuose smulkintuvas, toks kaip kokteilinė, kurį smulkina ledą. Galima smulkinti ir mėsos muštuvu, juo padaužyti į popierinį maišelį sudėtus saldainius. Dar tam tinka tvirtas medinis kočėlas.

Tešlą iškočiokite, su formelėmis išspauskite širdelės formos sausainius, bei juose išspauskite dar vienąfmažesnę formelę , kad sausainis liktų tuščiaviduris.

Paruoštus sausainius sudėkite į skardą, į tuščią jų viduriuką įberkite žiupsnelį smulkintų saldainių ir šaukite į 180 laipsnių orkaitę 12-15 minučių. Galite stebėti, kaip sausainiai pagelsta , o karamelė išsilydo ir pavirsta į vientisą sausainio „langelį“.

Jeigu norėtumėte sausainius užverti ant virvelės, prie kepdami juose išspauskite skylutę. Man geriausiai pavyksta skylutes padaryti su storu šiaudeliu.

Labiausiai šiais sausainiais džiaugiasi vaikai. Tas saldaininis viduriukas tiesiog prašyte prašosi būti suvalgomas, palaižytas. O jei dar kartu su vaiku kepsite, Meilė vienas kitam garantuota.
Mama Živilė

Žymos:

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


+ septyni = 13