Sveikos mamos, siunčiu receptą Širdelių dienai, kaip mano vyresnėlė sako.
sausainių formelių, didesnių ir mažesnių, kad mažesnės tilptų į didesnių vidų.
Gaminame
Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais arba sutarkuokite stambia tarka ir suvelkite pirštais su miltais.
Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį (prieš tai kiaušinį lengvai suplakite šakute su žiupsneliu druskos), greitai suminkykite vientisą tešlos kamuolį ir valandai paliktite ilsėtis šaldytuve.
Kol tešla poilsiauja, galite pasiruošti saldainius: juos reikia susmulkinti, puiku, jei yra namuose smulkintuvas, toks kaip kokteilinė, kurį smulkina ledą. Galima smulkinti ir mėsos muštuvu, juo padaužyti į popierinį maišelį sudėtus saldainius. Dar tam tinka tvirtas medinis kočėlas.
Tešlą iškočiokite, su formelėmis išspauskite širdelės formos sausainius, bei juose išspauskite dar vienąfmažesnę formelę , kad sausainis liktų tuščiaviduris.
Jeigu norėtumėte sausainius užverti ant virvelės, prie kepdami juose išspauskite skylutę. Man geriausiai pavyksta skylutes padaryti su storu šiaudeliu.